// Review test // load Google Analytics

Studio Kinesthetic - Politika privatnosti

1. O ovoj Politici privatnosti

U ovoj Politici privatnosti (u daljem tekstu "Politika") objašnjeno je na koji način Studio Kinesthetic DOO Novi Sad, matični broj 21564869, sa sedištem u Novom Sadu, ulica Fruškogorska 16 A (u daljem tekstu: Studio Kinesthetic) prikuplja vaše lične podatke, na koji način ih koristi i upravlja istim.

Studio Kinesthetic je posvećen zaštiti i poštovanju vaše privatnosti.

Molimo vas da pažljivo pročitate ovu Politiku, kako biste saznali zašto i kako prikupljamo vaše podatke, i na koji način će biti upotrebljeni.

Što se tiče ličnih podataka koje prikupljamo, Studio Kinesthetic je "rukovalac podataka", odnosno subjekat koji određuje svrhu i način na koji se obrađuju lični podaci.

Ukoliko želite da nas kontaktirate u vezi sa vašim ličnim podacima ili ovom Politikom, molimo da koristite ispod navedene kontakt podatke:

 • Poslovno ime: Studio Kinesthetic DOO Novi Sad
 • Adresa: Fruškogorska 16 A
 • Odgovorno lice: Isidora Zima
 • Broj telefona: 063 254 824

Ukoliko želite da nas kontaktirate putem e-mail-a pišite nam na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..


2. Kako i kada prikupljamo vaše lične podatke?

Prikupljamo vaše lične podatke kada je to relevantno za potrebe vas kao potrošača, ili za naše poslovanje (npr. pošaljete upit, kada popunite informativni formular u studiju, kada se registrujete na sajtu Studija Kinesthetic, kada se pretplatite na naš bilten, kada popunjavate ankete za kupce ili nam date povratne informacije o našim uslugama, itd.).

Vaše lične informacije uglavnom dobijamo direktno od vas, kada popunite određeni formular, ili kada pošaljete upit (npr. putem Kontakt forme ili društvenih mreža).

Više informacija o situacijama i okolnostima u kojima prikupljamo vaše lične podatke možete pronaći u odeljku "Za šta koristimo vaše lične podatke?". Zapamtite da su ovo samo informacije o potencijalnim načinima upotrebe vaših ličnih podataka, sa kojima se možete susresti prilikom posete našeg studija, prilikom kupovine kod nas, odnosno prilikom korišćenja naših usluga. U svakom slučaju, dobićete jasne informacije o svrsi obrade vaših podataka, a u pojedinim slučajevima će nam dodatno biti potrebna vaša izričita saglasnost.

Možemo iskoristiti vaše lične podatke u marketinške svrhe, osim ako nam kažete da to ne želite. Ukoliko želite da vam šaljemo pojedinosti o našim uslugama, ponudama i promocijama, molimo Vas da nam pišete na sajtu Studija Kinesthetic.

Sve vaše lične informacije tretiraju se kao poverljive, a Studio Kinesthetic i/ili naši pouzdani partneri ih čuvaju na adekvatan način (za više informacija pogledajte odeljak "Da li Studio Kinesthetic deli moje podatke sa trećim stranama?" u nastavku).


3. Koje podatke prikupljamo direktno od vas?

Uobičajene kategorije podataka koje prikupljamo od Studio Kinesthetic korisnika su: ime i prezime, email adresa, datum rođenja, pol, ili druge informacije koje navodite prilikom popunjavanja formulara, odnosno plaćanja u Studiju Kinesthetic ili kada komunicirate sa nama putem telefona, društvenih mreža ili e-pošte, vaše prethodne posete Studiju Kinesthetic, i ostale informacije koje ste odlučili da podelite sa nama na dobrovoljnoj osnovi kao i slike radova iz našeg lokala.


4. Koja prava na privatnost imate?

Imajte na umu da u svakom trenutku imate pravo da od Studija Kinesthetic zatražite:

 • Da vam omogućimo pristup vašim ličnim podacima
  Možete da pitate Studio Kinesthetic za koje svrhe se koriste podaci koji se tiču vas, kao i da pristupite takvim ličnim podacima. Pored toga, imate pravo i da znate svrhu obrade, kategorije vaših ličnih podataka koje čuvamo, treće strane ili kategorije trećih strana sa kojima se vaši lični podaci dele, period tokom kog zadržavamo podatke, kao i naš izvor podataka koje nismo prikupili direktno od vas.
 • Da vam damo kopiju ličnih podataka koje čuvamo
  Možete nas kontaktirati ukoliko želite kopiju pojedinih, ili svih ličnih podataka koje imamo o vama.
 • Da zahtevate ispravku pogrešno unetih podataka
  Želimo da se uverimo da su vaši lični podaci tačni i ažurirani. Možete nas zamoliti da ispravimo ili uklonimo podatke koje smatrate netačnim ili zastarelim.
 • Da zatražite brisanje vaših ličnih podataka
  Možete nas zamoliti da prekinemo obradu, ili čak, da obrišemo lične podatke o vama koje posedujemo. Ukoliko su vaše lične informacije neophodne za izvršenje odredenih ugovornih obaveza Studija Kinesthetic prema vama, Studio Kinesthetic možda ne bude u stanju da izvrši takve ugovorne obaveze. Isto tako, ukoliko su vaši lični podaci potrebni kako bi se Studio Kinesthetic pridržavao odredenih zakonskih obaveza (npr. poreski propisi), vaš zahtev se ne može rešiti.
 • Da ograničite pristup vašim podacima nama i/ili trećim stranama, na odredenim procesima, ili u potpunosti
  Ukoliko ste osporili tačnost vaših podataka, ili nam više nisu potrebni lični podaci za svrhu obrade, ali ih vi zahtevate radi uspostavljanja, sprovođenja ili odbrane pravnih potraživanja, ili ste se protivili obradi po osnovu razloga koje Studio Kinesthetic smatra legitimnim, imate pravo da zatražite ograničenje obrade vaših ličnih podataka.
 • Da podnesete prigovor na način na koji rukujemo vašim podacima
  Zapamtite da imate pravo na prigovor na obradu vaših ličnih podataka koja se zasniva na zakonskim osnovama koje Studio Kinesthetic smatra legitimnim.
 • Da zahtevate prebacivanje podataka drugom rukovaocu podataka (pravo na prenosivost podataka)
  Ukoliko se obrada zasniva na vašoj saglasnosti ili se vrši automatizovanim sredstvima, imate pravo da tražite od Studija Kinesthetic da prenese vaše podatke drugom rukovaocu.

Za ostvarivanje napred navedenih prava, molimo upotrebite kontakt podatke Studija Kinesthetic navedene u odeljku "O ovoj Politici privatnosti". Ukoliko niste zadovoljni načinom na koji prikupljamo ili koristimo vaše lične informacije, uvek imate pravo da podnesete zvaničnu žalbu Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.


5. Gde se vaši lični podaci čuvaju?

Lične podatke koje prikupimo o vama čuvamo u bezbednim okruženjima. Vaše lične informacije su zaštićene od neovlašćenog pristupa, otkrivanja, upotrebe, izmene ili uništavanja od strane bilo koje organizacije ili pojedinca.

Određeni podaci se i dalje čuvaju u papirnom obliku, ali imamo tendenciju da digitalizujemo sve lične podatke koje obradimo. Obrađeni podaci se skladište u prostorijama Studija Kinesthetic i IT sistemima, ali čuvamo podatke i na našim ličnim serverima.


6. Da li Studio Kinesthetic deli moje podatke sa trećim licima?

Studiju Kinesthetic je zaštita vaše privatnosti veoma važna, stoga nikada nećemo deliti vaše lične podatke sa trećim licem za svrhe koje nisu opisane u ovoj Politici.

Možemo dati vaše lične podatke našim pouzdanim partnerima, a koji održavaju naše IT sisteme ili koji pružaju usluge u ime Studija Kinesthetic. Na primer, za marketinške, finansijske ili reklamne svrhe, radi obrade plaćanja, isporuke, ili radi obezbeđenja ostalih usluga koje pružamo u studiju ili van nje. Ovi pružaoci usluga su, međutim, prema relevantnim sporazumima, u obavezi da koriste podatke koji su im povereni isključivo u skladu s našim smernicama, i strogo za svrhu koju smo naveli. Takođe ih obavezujemo da adekvatno zaštite vaše podatke i da ih drže u tajnosti.


7. Koliko dugo Studio Kinesthetic čuva vaše lične podatke

Studio Kinesthetic neće čuvati vaše lične podatke duže nego što su vaši lični podaci neophodni radi ispunjenja specifične namene. Više informacija o periodima zadržavanja za određene tipove podataka možete naći u odeljku "Za šta koristimo vaše lične podatke?".


8. Za šta koristimo vaše lične podatke?

Vaše lične podatke koristimo na različite načine, uglavnom za izvršavanje naših zakonskih obaveza prema vama, ali ponekad ih koristimo i za poboljšanje iskustva klijenata, za direktan marketing, ili iz bezbednosnih razloga.

 

8.1 Kinesthetic sajt

Neki anonimni paketi podataka mogu se prikupljati i prilikom posete sajtu Studija Kinesthetic. Ovi podaci će se obrađivati za statističke i analitičke svrhe.

 

8.2 Kolačići

Da bismo održavali sajt i obezbedili funkcionalnost kakvu očekujete, Studio Kinesthetic koristi tehnologiju koja je opštepoznata pod nazivom "kolačići" (eng. cookies). Kolačići su male datoteke koje šaljemo na vaš računar i kojima kasnije možemo pristupiti. Oni mogu biti privremeni ili trajni i koriste, na primer, JavaScript ili Flash tehnologiju. Zahvaljujući kolačićima sa našeg sajta, možete pretraživati bez poteškoća, i možete videti rezultate koji su relevantni za vas. Kolačići nam pokazuju šta interesuje vas i druge posetioce našeg sajta, što nam pomaže da poboljšamo njegovu upotrebu za sve.

Najznačajniji kolačići koje koristimo su:

 • Strogo neophodni kolačići:
  Neophodni su kako bi se osiguralo da sajt funkcioniše efikasno iz tehničke perspektive.
 • Kolačići funkcionalnosti:
  Pomažu da unapredimo vaše iskustvo tako što pamte vaše izbore.
 • Kolačići za praćenje aktivnosti:
  Oni prikupljaju informacije o načinu na koji koristite našu internet stranicu i saznaju kakav nam je učinak.
 • Ciljajući kolačići:
  Ovi kolačići se koriste kako bi omogućili Studiju Kinesthetic da postavlja reklame na druge sajtove koje kupac posećuje, ili da se izbegne plasiranje reklama za kupca koji već poznaje Studio Kinesthetic. Molimo konsultujte lokalni tim za digitalna pitanja/marketing za više informacija o tome kako se ovi kolačići koriste.
 • Dodatni programi za društvene mreže:
  Ovi kolačići se koriste za povezivanje naših korisnika sa našim kanalima na društvenim mrežama. Nakon toga, informacije koje obezbeđuju kolačići mogu se koristiti na različite načine. Molimo vas da se povežete sa lokalnim timom kako biste identifikovali poslovni slučaj, odnosno identifikovali potrebe za usklađivanjem sa Opštom regulativom o zaštiti podataka o ličnosti (GDPR).

Kolačićima koji se čuvaju na vašem računaru možemo pristupiti kada posetite naš sajt ili otvorite e-poštu koju šaljemo. Ako želite da obrišete kolačiće koji su već na vašem računaru, pogledajte uputstva u svom pretraživaču klikom na „Pomoć“ u meniju datog pretraživača.

Obrađujemo kolačiće isključivo uz vašu saglasnost. Da biste povukli saglasnost, ili pristali na upotrebu kolačića, podesite odgovarajuća podešavanja u vašem pretraživaču. Međutim, neke od funkcija našeg sajta možda neće funkcionisati bez kolačića. Kada zatražimo saglasnost, mi ćemo predstaviti svrhu za koju će se ove vrste informacija o vama obrađivati, i informisaćemo vas o vašim pravima. Više informacija o kolačićima možete pronaći ovde.

 

8.3 Ostali sajtovi

Studio Kinesthetic sajt može sadržati linkove ka, i od sajtova trećih lica. Ova Politika se primenjuje samo na ovaj sajt, tako da, kada se povežete sa drugim sajtovima, trebalo bi da pročitate politike privatnosti na datim sajtovima.

 

8.4 Marketing

Studio Kinesthetic bi želelo da vam šalje informacije o našim proizvodima i uslugama za koje biste mogli da budete zainteresovani. Međutim, dozvoljeno nam je da vam šaljemo takav marketinški materijal samo ukoliko se vi za to odlučite. Imajte na umu da, čak i ukoliko ste dali saglasnost da primate naše marketinške poruke, možete jednostavno da se odjavite u nekom kasnijem trenutku.

Imate pravo da nas sprečite, u bilo kom trenutku, da vas kontaktiramo u marketinške svrhe.

 

8.5 Video nadzor (CCTV)

Studio Kinesthetic koristi CCTV video nadzor za potrebe bezbednosti, i radi otkrivanja i praćenja kriminala. Čuvamo informacije prikupljene putem CCTV-ja u vremenskom periodu koji nam omogućava da pomognemo regulatornim telima i organima za sprovođenje zakona. Ove informacije se čuvaju u bezbednom okruženju i pristup je ograničen samo na kvalifikovano osoblje.

Ne nadgledamo mesta na kojima bi to moglo dovesti do kršenja vaše privatnosti (npr. toaleti). Uz to, ne koristimo zabeležene slike za bilo koju drugu svrhu i ne vršimo dodatne analize na istim. Pristup zapisima se odobrava samo malom broju naših pouzdanih radnika, i oni se ne dele ni sa kim, osim sa nadležnim organima, kao dokazi za potrebe pravnih postupaka.

 

8.6 Učešće u procesu selekcije i zapošljavanja u studiju Kinesthetic

Prihvatanjem vaše prijave kao dela procesa selekcije i zapošljavanja u Studiju Kinesthetic, zamolićemo vas za neke informacije o vama, kako bismo mogli da evaluiramo vašu prijavu. Učestvovanje u ovoj fazi procesa selekcije i zapošljavanja je, naravno, potpuno dobrovoljno i ukoliko ne pristajete na to, pozvaćemo vas na sastanak. Kao deo procesa selekcije i zapošljavanja, vaši lični podaci mogu biti dostupni subjektima koji nam pružaju usluge, na način opisan u odeljku "Da li Studio Kinesthetic deli moje podatke sa trećim stranama?". To su pretežno provajderi IT sistema putem kojih se vrši postupak selekcije i zapošljavanja, kao deo podrške i održavanja ovih sistema, takođe izvan EEP.


Stupanje na snagu i izmene Politike privatnosti

Ova Politika stupa na snagu dana 15. januara 2022. godine.

Politika privatnosti će biti predmet redovnih revizija, a svaku ažuriranu verziju ćemo postaviti na ovu internet stranicu.