// Review test // load Google Analytics

Studio Kinesthetic - Medicinski pedikir

Medicinski pedikir podrazumeva obradu stopala i noktiju i rešava probleme žuljeva, kurjih očiju, uraslih noktiju.

Tretman započinjemo potapanjem stopala u toplu vodu sa osvežavajućom kupkom. Zatim sledi detaljan pregled stopala i uočavanje problema i promena na noktima. Posle ovog tretmana, stopala će Vam biti mnogo lepša, a Vi ćete se osećati bolje jer će Vam obuća koju nosite biti mnogo udobnija. Medicinski pedikir izvodi stručno osoblje sa profesionalno sterilisanim i stručnim instrumentima. Naš tim je sastavljen od pažljivo biranog kadra, koji svojim dugogodišnjim iskustvom i obrazovanjem, garantuje kvalitet usluge.

Studio Kinesthetic - Medicinski pedikir

Neki od problema koje mi rešavamo za Vas:

Kurje oko (žuljevi) su normalna zaštita na stopalima i postaju patološki samo kada postanu preobimni odnosno preveliki (hiperkeratoze), uzrokuju bolove i deformacije kože na mestima pritiska. Uz njih često nastaju klavusi takozvane "kurje oči". U medicini se na kurje oko gleda kao na hiperkeratozu s centralnim delom koji ulazi u dubinu i nastaje zbog hroničnog pritisak na kožu iznad kostiju.

Hiperkeratoza se odnosi na zadebljanja na koži peta, a vrlo često i na prstima. Zadebljanja se pojavljuju usled pojave izuzetno suve kože što je takođe uzrokovano lošom negom kože, usporenim metabolizmom u organizmu kao i neudobnom obućom.

Virusne bradavice (bradavice na stopalima) su gotovo uvek ravne u početku, usled jakog mehaničkog pritiska. Manifestuju se kao zaštitno zadebljanje na stopalu, koje nastaje iznad bradavice, ispod kojeg se vide sitne crne tačke po kojima se bradavice razlikuju od kurijeg oka ili žulja. Bradavice na stopalu su često bolne i otežavaju hodanje.

Urasli nokti nastaju zbog urastanja nokatne ploče u bočni kožni nabor, što je praćeno zapaljenjem i sekundarnom infekcijom. Subjektivno imate osećaj jakog bola i nemogućnosti hodanja. Uzrok nastanka je pre svega nepravilno kružno sečenje slobodne ivice nokta, uska obuća, zadebljana nokatna ploča.

Gljivična infekcija (gljivice) se razvijaju u zatvorenoj, vlažnoj sredini, i sreću se u svlačionicama, javnim bazenima, tuševima, kupatilima i banjama, obući (novoj i staroj). Hrane se keratinom, proteinom koji se nalazi u kosi, noktima i koži. Retko, atletsko stopalo prouzrokuju nedermatofiti kao što je Candida. Atletsko stopalo je blago zarazno. Može se širiti direktnim kontaktom sa inficiranog mesta ili preko čestica kože koja je ostala na peškiru, obući ili podu. Hodanje bosim stopalima povećava rizik da dobijete atletsko stopalo.

Još jedanput napominjemo da je nama u Studiju Kinesthetic higijena, čistoća, urednost i pedantnost na prvom mestu. Iz tog razloga se ceo prostor i oprema dezinfikuju pre, tokom i posle radnog vremena, a oprema za rad se steriliše svakodnevno sa novim aparatima, i najboljim mogućim načinom sterilizacije. Više o samim procesima možete pročitati na strani Proces sterilizacije.

Zakažite termin
telefonom

063 254 824

Zakažite termin
preko vibera

063 254 824

Zakažite termin
preko telegrama

@studiokinesthetic

Posetite nas

Fruškogorska 16 A
Novi Sad