// Review test // load Google Analytics

Studio Kinesthetic - Blog

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Nokti na nogama često su zanemareni deo naše beauty rutine. Dok mnogi od nas najviše pažnje posvećuju nezi lica i kose, nokti na nogama mogu pasti u drugi plan. Međutim, briga o njima važna je ne samo radi estetike već i radi zdravlja. U današnjem blogu predstavićemo vam nekoliko korisnih saveta kako se pravilno brinuti o noktima na nogama.

Studio Kinesthetic - Najbolji studio u Novom Sadu za pedikir i tretmane lica

Dok većina ljudi redovno seče i oblikuje nokte na rukama, nokti na nogama često prolaze neprimećeno sve dok se ne pojave problemi poput urastanja ili infekcija. Međutim, pravilna briga o noktima na nogama je ključna za održavanje zdravlja stopala i sprečavanje neugodnih problema. Krenimo od nekoliko jednostavnih, ali važnih koraka koje možete preduzeti kako biste se pravilno brinuli o noktima na nogama i održavali ih zdravim i lepim.

Redovno secite i oblikujte nokte
Važno je redovno se sečete nokte na nogama kako biste sprečili urastanje noktiju i druge probleme. Koristite prave makaze ili specijalne makaze za nokte, i ne secite nokte prekratko kako biste izbegli povrede ili urastanje noktiju.

Pravilno sušenje
Nakon kupanja ili tuširanja, osigurajte da su vaši nokti potpuno suvi. Vlažni nokti su podložniji infekcijama i drugim problemima, pa je važno da ih temeljito osušite, posebno između prstiju.

Studio Kinesthetic - Najbolji studio u Novom Sadu za pedikir i tretmane lica

Nosite udobnu obuću
Nepravilna ili preuska obuća može uzrokovati urastanje noktiju ili druge probleme s noktima. Birajte obuću koja pruža dovoljno prostora za vaše prste i koja nije preuska ili pretesna.

Higijena stopala
Redovno perite stopala sapunom i vodom, posebno nakon vežbanja ili dugotrajnog nošenja cipela. Temeljito osušite stopala, uključujući i prostor između prstiju, kako biste sprečili razvoj gljivica.

Hidratacija
Redovito hidrirajte stopala i nokte na nogama koristeći hidratantne kreme ili ulja. To će pomoći u očuvanju zdravlja i elastičnosti noktiju i kože.

Studio Kinesthetic - Najbolji studio u Novom Sadu za pedikir i tretmane lica

Pravilna ishrana
Ishrana bogata hranljivim materijama, poput proteina, vitamina i minerala, takođe može doprineti zdravlju noktiju na nogama. Uvrstite u ishranu namirnice poput povrća, voća, orašastih plodova i ribe.

Redovni pedikir
E tu na scenu stupamo mi u Studiju Kinesthetic. Pozovite nas i zakažite termin tretmana pozivom na broj 063 254 824, ili preko Instagrama, Vibera, WhatsAppa ili Telegrama.

Zakažite termin
telefonom

063 254 824

Zakažite termin
preko vibera

063 254 824

Zakažite termin
preko telegrama

@studiokinesthetic

Posetite nas

Fruškogorska 16 A
Novi Sad