// Review test // Google search result image // load Google Analytics

Studio Kinesthetic - Blog

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Leto je vreme za uživanje na plaži, sunčanje i opuštanje u morskoj vodi. Međutim, za mnoge od nas, briga o koži postaje dodatni izazov, posebno kada je u pitanju depilacija. Kombinacija slane vode, sunca i depilacije može biti naporna za našu kožu, pa je važno pristupiti ovom procesu pažljivo kako bi se izbegle iritacije i osiguralo da naša koža ostane glatka i zdrava. U ovom blogu ćemo istražiti kako pravilno negovati kožu koja je osetljiva na depilaciju nakon izlaganja moru i suncu.

Studio Kinesthetic - Najbolji studio u Novom Sadu za pedikir i tretmane lica

1. Priprema kože za depilaciju

Priprema je ključna kada je u pitanju depilacija nakon boravka na plaži. Evo nekoliko koraka koje treba pratiti:

  • Hidratacija Nakon izlaganja suncu i slanoj vodi, koža može postati suva i dehidrirana. Koristite hidratantne losione ili gelove na bazi aloe vere kako biste povratili vlagu u koži.
  • Blagi piling Pre depilacije, uradite blag piling kako biste uklonili mrtve ćelije kože. Ovo će pomoći da se izbegnu urasle dlake i omogućiti glatkiju depilaciju.
  • Izbegavajte sunčanje neposredno pre depilacije Sunčanje može dodatno iritirati kožu, pa je najbolje izbegavati sunčanje dan pre planirane depilacije.

Studio Kinesthetic - Najbolji studio u Novom Sadu za pedikir i tretmane lica

2. Metode depilacije i njihov uticaj

Neke metode depilacije mogu biti blaže za kožu koja je već izložena sunčevim zracima i morskoj vodi:

  • Vosak Ako koristite vosak, birajte one koji su namenjeni za osetljivu kožu i sadrže umirujuće sastojke poput kamilice ili aloe vere.
  • Kreme za depilaciju Depilacione kreme mogu biti blaže, ali pazite da koristite proizvode za osetljivu kožu kako biste izbegli hemijske iritacije.
  • Električni depilatori Ovi uređaji mogu biti efikasni, ali mogu i iritirati kožu, pa je važno koristiti uređaje sa prilozima za osetljivu kožu.

Studio Kinesthetic - Najbolji studio u Novom Sadu za pedikir i tretmane lica

3. Briga o koži nakon depilacije

Nega kože nakon depilacije je ključna za sprečavanje iritacija i osiguravanje dugotrajnog glatkog osećaja:

  • Hlađenje Odmah nakon depilacije, koristite hladne obloge ili tuširanje hladnom vodom kako biste smirili kožu.
  • Umirujući proizvodi Nanesite umirujuće losione ili gelove koji sadrže aloe veru, kamilicu ili neven kako biste ublažili crvenilo i iritaciju.
  • Izbegavajte sunce Nakon depilacije, koža je posebno osetljiva, pa izbegavajte sunčanje najmanje 24 sata kako biste sprečili dodatne iritacije.
  • Nošenje komotne odeće Nakon depilacije, nosite komotnu i pamučnu odeću koja neće trljati i dodatno iritirati kožu.

Studio Kinesthetic - Najbolji studio u Novom Sadu za pedikir i tretmane lica

4. Dodatni saveti za osetljivu kožu

Ako imate posebno osetljivu kožu, dodatne mere predostrožnosti mogu pomoći:

  • Patch test Uvek radite test na manjoj površini kože pre nego što primenite bilo koji novi proizvod za depilaciju.
  • Prirodni proizvodi: Razmislite o korišćenju prirodnih ulja poput kokosovog ili ulja jojobe za hidrataciju pre i posle depilacije.
  • Hidratacija iznutra Pijte dovoljno vode kako biste održali kožu hidratizovanom iznutra, što može smanjiti sklonost ka iritacijama.

Studio Kinesthetic - Najbolji studio u Novom Sadu za pedikir i tretmane lica

Depilacija nakon mora i slane vode može biti izazov za osetljivu kožu, ali uz pravilnu pripremu i negu, moguće je uživati u glatkoj i zdravoj koži tokom celog leta. Pridržavajući se ovih saveta, možete umanjiti moguće iritacije i osigurati da vaša koža ostane meka i negovana. Uživajte u letu i negujte svoju kožu s ljubavlju!

Termine tretmana možete zakazati pozivom na broj 063 254 824, ili preko Instagrama, Vibera, WhatsAppa ili Telegrama. Ukoliko želite dragu osobu da iznenadite i obradujete tretmanom u Studiju Kinesthetic, pozovite nas i informišite se o kupovini vaučera.

Zakažite termin
telefonom

063 254 824

Zakažite termin
preko vibera

063 254 824

Zakažite termin
preko telegrama

@studiokinesthetic

Posetite nas

Fruškogorska 16 A
Novi Sad