// Review test // load Google Analytics

Studio Kinesthetic - Blog

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Kad razmišljamo o zdravlju našeg tela, često zanemarujemo važnost pravilne hidratacije stopala. Čini se kao sitnica u poređenju sa drugim delovima tela, poput srca ili pluća, ali stopala igraju ključnu ulogu u našoj svakodnevnoj funkcionalnosti. Upravo zato je važno shvatiti koliko je hidratacija bitna za zdravlje stopala.

Studio Kinesthetic - Najbolji studio u Novom Sadu za pedikir i tretmane lica

S obzirom na dolazak toplog vremena i leta, važno je imati na umu da će suv vazduh dodatno isušivati stopala, stoga je redovna hidratacija još važnija kako bismo održali kožu stopala zdravom i udobnom.

Prevencija suve kože: Stopala su podložna isušivanju iz različitih razloga poput čestih pranja, nošenja otvorene obuće ili izloženosti vrućini. Nedovoljna hidratacija može dovesti do pucanja kože, pojave peta koje su grublje i ispucalije te stvaranja bolnih žuljeva. Redovna hidratacija stopala vlaži kožu, čime se smanjuje rizik od tih problema.

Prevencija gljivičnih infekcija: Vlažno okruženje stopala može postati raj za razvoj gljivica. Ako stopala nisu dovoljno vlažna, koža postaje suva i lomljiva, što olakšava prodor gljivica. Redovnom hidratacijom održavamo kožu zdravom i otpornom, smanjujući mogućnost nastanka gljivičnih infekcija kao što su atletsko stopalo ili gljivični nokti.

Održavanje elastičnosti kože: Elastična koža stopala ključna je za očuvanje pokretljivosti i udobnosti tpkom hodanja. Nedostatak hidratacije može dovesti do gubitka elastičnosti kože, što može rezultirati neugodnim osećajem zatezanja ili čak bolovima prilikom kretanja. Redovna hidratacija održava kožu mekom i elastičnom, čime se osigurava udobnost tokom svakodnevnih aktivnosti.

Smanjenje rizika od pucanja pete: Suva i ispucala peta može biti ne samo estetski problem, već i izvor nelagodnosti i bola. Nedostatak hidratacije može uzrokovati da koža postane krhka i sklona pucanju, što može dovesti do pojave bolnih rana i otvorenih pukotina. Redovno vlaženje pete održava kožu mekom i sprečava nastanak pukotina, čime se smanjuje rizik od nelagodnosti i infekcija.

Oslonac celokupnom zdravlju stopala: Hidratacija nije važna samo za kožu stopala, već i za održavanje zdravlja kompletnog stopala. Dobro hidrirana stopala imaju bolju cirkulaciju, što može pomoći u sprečavanju problema poput oticanja, grčeva ili loše cirkulacije. Održavanjem stopala hidriranima pružamo im potrebnu negu kako bi ostala zdrava i funkcionalna.

Studio Kinesthetic - Najbolji studio u Novom Sadu za pedikir i tretmane lica

U svakodnevnoj brizi o našem telu, lako je zaboraviti na važnost hidratacije stopala. Međutim, redona nega i hidratacija igraju ključnu ulogu u održavanju zdravlja stopala i sprečavanju raznih problema. Stoga, ne zaboravimo uključiti hidrataciju stopala u svoju dnevnu rutinu kako bismo osigurali da naši koraci budu udobni i bezbolni.

Termine tretmana možete zakazati pozivom na broj 063 254 824, ili preko Instagrama, Vibera, WhatsAppa ili Telegrama. Ukoliko želite dragu osobu da iznenadite i obradujete tretmanom u Studiju Kinesthetic, pozovite nas i informišite se o kupovini vaučera.

Zakažite termin
telefonom

063 254 824

Zakažite termin
preko vibera

063 254 824

Zakažite termin
preko telegrama

@studiokinesthetic

Posetite nas

Fruškogorska 16 A
Novi Sad