// Review test // load Google Analytics

Studio Kinesthetic - Blog

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Ukoliko imate lomljive nokte i zanoktice, trebate da znate da je to verovatno posledica neadekvatne nege. Ukoliko često čupate zanoktice, postoji mogućnost da napravite male ranice. Ranice su sklone da se inficiraju i samo da pogoršaju problem koji već imate. Zato je neophodno da na dnevnoj bazi redovno sređujte i negujete nokte, i takođe da nanosite kremu za zanoktice.

Studio Kinesthetic - Kako da vam nokti budu lepši i zdraviji

Najveća greška je što zaboravljate da koristite makar kremu za ruke. Pola nege predstavlja adekvatna hidratacija. Ukoliko nokti nisu dovoljno hidrirani, to može dovesti do nekih ozbiljnijih problema. Nokti su tako građeni da gube vodu 100 puta brže nego koža. Ukoliko im vratite vlažnost, oni će uvek biti zdravi i lepi.

Ukoliko su lepše polovine ljubitelji nalakiranih noktiju, ne zaboravite da pre svega stavite adekvatnu bazu na nokte. Naravno u studiju Kinesthetic cemo mi to da uradimo za vas. Baza treba da je sastavni deo svakog procesa lakiranja noktiju, jer štiti od štetnih supstanci koje sadrže obojeni lakovi i sprečava pojavu mrlja.

Iako se misli da kalcijum utiče na čvrstinu nokatne ploče, to ipak nije tačno. Nokti se listaju i krti su najviše zbog suvoće, tako da njihova mekoća i savitljivost zavise, pre svega od količine vode koju sadrže.

Da biste povećali hidrataciju, glatkoću i elastičnost nokatne ploče, birajte preparate sa lanolinom, jojobinim uljem, glicerolom, alfa-hidroksi kiselinom, pčelinjim voskom, ili ureom. Bilo koji preparat da izaberete, potrebno je oko 3 meseca kontinuirane primene da bi se videli rezultati.

Pre nego što nanesete određeni preparat, savetujemo vam da držite prste u mlakoj vodi desetak minuta da se nokti malo razmekšaju, zatim ih dobro osušite, pa tek onda krenite sa utrljavanjem sredstva.

Nekoliko korisnih i proverenih saveta za negu vaših noktiju:

  • Ne grickajte nokte. Tako se oštećuje okolno tkivo, pa i najmanja povreda omogućava bakterijama da se nastane na prstima i izazovu infekciju
  • Zaštitite nokte i ruke gumenim rukavicama kad god koristite deterdžente, bez obzira na to što na nekima od njih piše da nisu štetni za kožu
  • Izbegavajte sapun i vodu, oni isušuju kožu i nokte, čine ih krhkim i lomljivim. Ako često perete ruke, koristite sapun neutralne pH-vrednosti pa ih dobro obrišite
  • Kada nanosite kremu za ruke, utrljajte je i u nokte, jer tako hidrirate i kožu i sam nokat. Hidratantnu kremu za ruke i nokte stavljajte posle svakog pranja i pre spavanja
  • Unosite dovoljne količine proteina i jedite što više svežeg voća i povrća

Studio Kinesthetic - Kako da vam nokti budu lepši i zdraviji

Bolesti koje se vide na noktima:

  • Talasasti nokti - artritis, psorijaza
  • Plavi nokti - nedostatak kiseonika, plućne bolesti
  • Tamne linije ispod nokta - melanom
  • Žuti nokti - štitna žlezda, psorijaza
  • Upaljene, otečene zanoktice - poremećaj vezivnog tkiva, lupus
  • Bledi nokti - dijabetes, anemija, urođena srčana mana
  • Suvi nokti koji pucaju - štitna žlezda

Za sve dalje tretmane, savete i podršku kako da održavate i tretirate vaše nokte, javite se i zakažite tretman u Studiju Kinesthetic. Čekamo vas!

Zakažite termin
telefonom

063 254 824

Zakažite termin
preko vibera

063 254 824

Zakažite termin
preko telegrama

@studiokinesthetic

Posetite nas

Fruškogorska 16 A
Novi Sad