// Review test // load Google Analytics

Studio Kinesthetic - Blog

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Proleće je vreme obnove, kada priroda buja novim životom, ali isto tako, vaša koža zahteva posebnu pažnju kako bi se prilagodila promenama temperature, vlažnosti vazduha i drugim faktorima koji mogu uticati na njen izgled i zdravlje. Pripremili smo za vas nekoliko saveta za negu kože lica koji će vam pomoći da osvežite svoju rutinu i postignete sjajan izgled tokom proleća.

Studio Kinesthetic - Najbolji studio u Novom Sadu za pedikir i tretmane lica

Čišćenje je ključno

Proleće može doneti veću proizvodnju sebuma i znoja, što može dovesti do začepljenih pora i pojave bubuljica. Redovno čišćenje lica je ključno kako biste uklonili višak ulja, nečistoće i ostatke šminke. Odaberite blagi gel ili penastu formulaciju za čišćenje koja neće isušiti kožu.

Hidratacija je osnovna

Povećana vlažnost vazduha tokom proleća može značiti da vam je potrebna lakša hidratantna krema u poređenju sa onom koju koristite tokom zime. Birajte hidratantne proizvode koji su lagani, ali ipak pružaju dovoljno vlage vašoj koži. Takođe, ne zaboravite da hidrirate kožu iznutra pijenjem dovoljno vode.

Zaštita od sunca

Sa dužim danima dolazi i jače sunčevo zračenje. Bez obzira na to da li je oblačno ili sunčano, ne zaboravite da nanesete kremu za sunčanje sa SPF zaštitom pre izlaska napolje. Ovo je važno kako biste zaštitili kožu od UV zraka i prevencije preranog starenja.

Piling za osveženje

Proleće je savršeno vreme za piling lica kako biste uklonili mrtve ćelije kože i podstakli regeneraciju kože. Birajte blage pilinge sa prirodnim sastojcima poput voćnih kiselina ili finih granula kako biste izbegli iritaciju kože.

Dodajte antioxidante

Integrišite proizvode bogate antioksidansima poput vitamina C u svoju rutinu nege kože. Antioksidanti pomažu u zaštiti kože od slobodnih radikala i oksidativnog stresa, čineći je blistavom i zdravom.

Nega oko očiju

Ne zaboravite na negu kože oko očiju. Tanki sloj kože oko očiju može biti posebno osetljiv na promene u vremenskim uslovima. Koristite kreme za negu oko očiju koje hidriraju i umiruju, posebno formulisane za ovu osetljivu regiju.

Prilagodite rutinu

Konačno, imajte na umu da vaša koža može zahtevati prilagođavanje tokom proleća. Pazite na njene potrebe i prilagodite rutinu nege kože prema potrebi. Možda ćete primetiti da vam je potrebna manje masna krema ili da trebate dodati više hidratacije.

Studio Kinesthetic - Najbolji studio u Novom Sadu za pedikir i tretmane lica

Saveti za negu kože lica tokom proleća su jednostavni, ali mogu napraviti veliku razliku u izgledu i zdravlju vaše kože. Osluškujte svoju kožu, prilagodite rutinu nege prema potrebi i uživajte u osveženoj koži tokom ovog prelepg godišnjeg doba.

Pogledajte ponudu naših tretmana za lice i zakažite svoj tretman pozivom na broj 063 254 824, ili preko Instagrama, Vibera, WhatsAppa ili Telegrama.

Zakažite termin
telefonom

063 254 824

Zakažite termin
preko vibera

063 254 824

Zakažite termin
preko telegrama

@studiokinesthetic

Posetite nas

Fruškogorska 16 A
Novi Sad