// Review test // Google search result image // load Google Analytics

Studio Kinesthetic - Blog

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Kako starimo, briga o stopalima postaje sve važnija. Naša stopala nose težinu našeg tela i često su zanemarena, što može dovesti do raznih problema, posebno kod starijih osoba. Pedikir za starije osobe nije samo estetski tretman - on je ključni za održavanje zdravlja stopala i prevenciju ozbiljnijih problema.

Studio Kinesthetic - Najbolji studio u Novom Sadu za pedikir i tretmane lica

Zašto je pedikir važan za starije osobe?

U prvom planu su zdravstveni razlozi:

  • Poboljšava cirkulaciju
    Masaža stopala tokom pedikira pomaže u poboljšanju cirkulacije, što može biti korisno za starije osobe koje pate od loše cirkulacije.
  • Prevencija infekcija
    Redovni pedikir pomaže u održavanju higijene stopala, smanjujući rizik od gljivičnih infekcija i uraslih noktiju.
  • Održavanje fleksibilnosti
    Pedikir uključuje masaže i istezanje, što može pomoći u održavanju fleksibilnosti i smanjenju bolova u zglobovima.

Estetski razlozi:

  • Uređeni nokti
    Nokti se skraćuju, oblikuju i poliraju, što pomaže u sprečavanju urastanja noktiju i bolnih problema.
  • Gladka koža
    Uklanjanje mrtvih ćelija kože i tretmani za hidrataciju održavaju kožu mekom i glatkom.

Posebne potrebe starijih osoba

  • Kožne promene
    Starija koža postaje tanja i suvlja, što znači da je sklonija iritacijama i povredama. Važno je koristiti blage proizvode i tehnike koje neće dodatno oštetiti kožu.
  • Problemi sa pokretljivošću
    Starije osobe često imaju problema sa pokretljivošću, što otežava samostalnu brigu o stopalima. Pedikura u salonu pruža pristup profesionalnoj nezi koja može pomoći u održavanju zdravlja stopala.
  • Zdravstvena stanja
    Mnogi stariji ljudi pate od hroničnih bolesti poput dijabetesa ili artritisa, što zahteva posebnu pažnju tokom pedikure. Profesionalni terapeuti znaju kako da prilagode tretmane kako bi bili sigurni i efikasni za osobe sa ovim stanjima.

Preporučeni tretmani za starije osobe

  • Hidratantni tretmani
    Starija koža ima tendenciju da postane suva, pa su tretmani sa dubinskom hidratacijom ključni. Upotreba kvalitetnih hidratantnih krema i ulja može značajno poboljšati stanje kože.
  • Njega noktiju
    Redovno sečenje i oblikovanje noktiju je od suštinskog značaja za prevenciju uraslih noktiju i drugih problema. Profesionalci u salonu koriste sterilne alate i tehnike koje smanjuju rizik od povreda i infekcija.
  • Masaža stopala
    Masaža stopala ne samo da poboljšava cirkulaciju, već i pomaže u opuštanju mišića i zglobova. Ovo može biti posebno korisno za starije osobe koje pate od bolova u stopalima i nogama.
  • Antimikrobni tretmani
    Za starije osobe koje su podložne gljivičnim infekcijama, antimikrobni tretmani mogu pomoći u prevenciji i lečenju ovih problema. Ovi tretmani koriste proizvode koji su specijalno formulirani za borbu protiv mikroorganizama.

Studio Kinesthetic - Najbolji studio u Novom Sadu za pedikir i tretmane lica

Pedikir za starije osobe nije samo luksuz, već neophodan deo zdravstvene nege. Pravilna briga o stopalima može značajno poboljšati kvalitet života starijih osoba, smanjujući bol i nelagodnost, dok istovremeno poboljšava njihov ukupni izgled.

Pozivamo sve starije osobe i lica koja brinu o njima da posete naš kozmetički salon i isprobaju naše specijalizovane tretmane za stopala. Naše stručne kozmetičarke će se pobrinuti da vaša stopala dobiju najbolju moguću negu, prilagođenu vašim posebnim potrebama.

Termine tretmana možete zakazati pozivom na broj 063 254 824, ili preko Instagrama, Vibera, WhatsAppa ili Telegrama. Ukoliko želite dragu osobu da iznenadite i obradujete tretmanom u Studiju Kinesthetic, pozovite nas i informišite se o kupovini vaučera.

Zakažite termin
telefonom

063 254 824

Zakažite termin
preko vibera

063 254 824

Zakažite termin
preko telegrama

@studiokinesthetic

Posetite nas

Fruškogorska 16 A
Novi Sad