// Review test // Google search result image // load Google Analytics

Studio Kinesthetic - Blog

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Trudnoća je posebno vreme u životu svake žene, ispunjeno iščekivanjem, radošću i brojnim promenama. Dok se telo prilagođava novim uslovima, važno je zadržati osećaj udobnosti i brinuti o sebi na najbolji mogući način. Jedan od načina da se to postigne je redovan pedikir, koji ne samo da poboljšava izgled stopala već i ublažava nelagodnosti povezane sa trudnoćom. U ovom blogu ćemo detaljno razmotriti savete i bezbednosne mere koje trudnice treba da uzmu u obzir prilikom pedikira.

Studio Kinesthetic - Najbolji studio u Novom Sadu za pedikir i tretmane lica

Prednosti Pedikira za trudnice

  • Olakšavanje bolova i oteklina
    Tokom trudnoće, mnoge žene doživljavaju oticanje nogu i bolove u stopalima zbog zadržavanja tečnosti i povećanog pritiska na donje ekstremitete. Pedikir koja uključuje masažu može pomoći u smanjenju ovih simptoma poboljšanjem cirkulacije i smanjenjem otoka. Masaža refleksnih tačaka na stopalima takođe može doneti olakšanje.
  • Relaksacija i smanjenje stresa
    Trudnoća može biti stresna, a masaža stopala i negovanje mogu pomoći trudnicama da se opuste i smanje nivo stresa. Opuštanje i relaksacija su ključni za održavanje mentalnog zdravlja tokom ovog perioda.
  • Održavanje higijene
    Redovan pedikir pomaže u održavanju higijene stopala, što je posebno važno tokom trudnoće. Pedikir pomaže u prevenciji urastanja noktiju, gljivičnih infekcija i drugih problema koji mogu nastati zbog nedovoljne nege.
  • Estetika i samopouzdanje
    Iako estetski aspekt nije najvažniji, lepo uređena stopala mogu doprineti boljem raspoloženju i samopouzdanju trudnice. Briga o sebi i svom izgledu može biti značajan podsticaj za samopouzdanje u periodu kada se telo menja.

Saveti za bezbedan pedikir

  • Izaberite proveren salon
    Prva i najvažnija stvar je izbor salona koji se pridržava strogih higijenskih standarda. Proverite da li salon sterilizuje alate nakon svake upotrebe i koristi čiste peškire. Takođe, preporučuje se da izaberete salon sa dobrom reputacijom i stručnim osobljem koje ima iskustva u radu sa trudnicama.
  • Komunikacija sa pedikirom
    Pre nego što započnete tretman, obavezno obavestite svog pedikira da ste trudni. Ovo je ključno jer će možda morati da prilagodi tehnike masaže i koristi proizvode bez štetnih hemikalija. Pedikiri sa iskustvom u radu sa trudnicama znaju kako da prilagode tretman vašim specifičnim potrebama.
  • Pažljivo sa hemikalijama
    Trudnice bi trebalo da izbegavaju proizvode koji sadrže formaldehid, toluen i dibutil ftalat (DBP). Ove hemikalije mogu biti štetne za bebu. Umesto toga, birajte lakove za nokte i druge proizvode koji su označeni kao "3-free" ili "5-free", što znači da ne sadrže ove štetne supstance. Takođe, proverite sastav proizvoda za negu kože i izaberite one sa prirodnim sastojcima.
  • Izbegavajte urastanje noktiju
    Kada vam pedikir skraćuje nokte, uverite se da ih ne skraćuju previše kako biste izbegli rizik od urastanja, što može dovesti do bolnih infekcija. Nokte treba skraćivati ravno, a ivice blago zaobliti turpijom.
  • Proverite stolice
    Uverite se da je stolica u salonu udobna i prilagodljiva. Podizanje nogu na visoku poziciju može biti neudobno ili čak bolno za trudnice, posebno u kasnijim fazama trudnoće. Ako se osećate neudobno, slobodno tražite korigovanje položaja stolice koji će vam omogućiti opušteniji položaj tela.

Studio Kinesthetic - Najbolji studio u Novom Sadu za pedikir i tretmane lica

Pedikura za trudnice može biti divno iskustvo koje doprinosi fizičkom i mentalnom zdravlju. Redovna nega stopala pruža olakšanje od bolova i otoka, pomaže u održavanju higijene i doprinosi opuštanju. Pridržavanjem saveta i bezbednosnih mera, trudnice mogu uživati u tretmanima bez brige. Važno je slušati svoje telo i konzultovati se sa svojim lekarom ako imate bilo kakve nedoumice. Ovaj period trudnoće treba biti ispunjen pažnjom i ljubavlju prema sebi i svojoj bebi, a pedikura je jedan od načina da se to postigne.

Termine tretmana možete zakazati pozivom na broj 063 254 824, ili preko Instagrama, Vibera, WhatsAppa ili Telegrama. Ukoliko želite dragu osobu da iznenadite i obradujete tretmanom u Studiju Kinesthetic, pozovite nas i informišite se o kupovini vaučera.

Zakažite termin
telefonom

063 254 824

Zakažite termin
preko vibera

063 254 824

Zakažite termin
preko telegrama

@studiokinesthetic

Posetite nas

Fruškogorska 16 A
Novi Sad