// Review test // Google search result image // load Google Analytics

Studio Kinesthetic - Blog

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Odabir prave obuće je ključan za zdravlje vaših stopala, a loš izbor obuće može imati dugotrajne posledice na vaše opšte zdravlje i udobnost. U ovom blogu ćemo detaljno razmotriti kako obuća utiče na stopala i kožu, kao i moguće posledice koje mogu zahtevati medicinski pedikir.

Studio Kinesthetic - Najbolji studio u Novom Sadu za pedikir i tretmane lica

Važnost pravilnog odabira obuće

Pravilno odabrana obuća pruža ne samo stil i udobnost, već i neophodnu podršku vašim stopalima. Evo kako nepravilno odabrana obuća može uticati na vaše zdravlje.

  • Podrška i stabilnost
    Obuća koja ne pruža dovoljnu podršku može izazvati deformacije stopala kao što su valgus (čukljevi) i deformacije prstiju, uključujući čukljeve i zakrivljene prste.
  • Prilagodljivost i udobnost
    Neudobna obuća može uzrokovati niz problema uključujući žuljeve, plikove i bol u stopalima. Dugotrajno nošenje obuće koja ne odgovara obliku vaših stopala može uzrokovati hronične bolove i nepravilnosti.
  • Uloga u prevenciji povreda
    Loša obuća može dovesti do povreda poput uganuća, istegnuća i drugih problema povezanih sa nepravilnim hodanjem. Kvalitetna obuća može pomoći u sprečavanju ovih povreda.

Studio Kinesthetic - Najbolji studio u Novom Sadu za pedikir i tretmane lica

Uticaj obuće na kožu stopala

  • Iritacije i žuljevi
    Obuća koja ne odgovara veličini ili koja ima loš dizajn može uzrokovati trenje, što dovodi do žuljeva i iritacija. Žuljevi se pojavljuju kao rezultat prekomernog trenja, dok iritacije mogu biti uzrokovane lošim materijalima ili lošim šavovima unutar obuće.
  • Znojenje i neprijatni mirisi
    Obuća koja ne omogućava disanje stopala može uzrokovati znojenje, što može dovesti do neprijatnih mirisa i čak bakterijskih infekcija. Sintetički materijali često ne pružaju dovoljnu ventilaciju.
  • Gljivične infekcije
    Zatvorena obuća koja ne omogućava adekvatnu ventilaciju može stvoriti idealne uslove za rast gljivica. To može dovesti do problema kao što su gljivične infekcije noktiju i atletičko stopalo.

Studio Kinesthetic - Najbolji studio u Novom Sadu za pedikir i tretmane lica

Kako odabrati pravu obuću

  • Proverite veličinu i oblik
    Obuća treba da bude dovoljno prostrana da ne pritiska nogu, ali ne previše slobodna da bi se stopalo kretalo unutar obuće. Prilagodljivost i odgovarajuća veličina su ključne za izbegavanje bolova i deformacija.
  • Materijali
    Izaberite obuću od prirodnih materijala kao što su koža ili pamuk, koji omogućavaju disanje. Ako se odlučite za sintetičke materijale, proverite da li imaju ventilacijske otvore.
  • Podrška i jastučenje
    Pronađite obuću koja ima dobru podršku za luk stopala i adekvatno jastučenje. Ovo je posebno važno za dugotrajno nošenje, kao što su radne cipele ili obuća za hodanje.
  • Testiranje u radnji
    Obavezno isprobajte obuću i prošetajte u njoj pre kupovine. Najbolje je da to uradite krajem dana kada su vaša stopala malo otečena.
  • Konsultujte stručnjaka
    Ako imate specifične probleme sa stopalima, kao što su ravna stopala ili visoki lukovi, konsultujte se sa ortopedom ili stručnjakom za obuću.

Studio Kinesthetic - Najbolji studio u Novom Sadu za pedikir i tretmane lica

Posledice za zdravlje stopala

  • Prvi simptomi
    Loša obuća može uzrokovati početne probleme kao što su bol u stopalima, žuljevi, plikovi i upale. Ako ne reagujete na vreme, ovi problemi mogu se pogoršati i postati ozbiljniji.
  • Hronični problemi
    Dugotrajno nošenje neudobne obuće može dovesti do hroničnih problema kao što su deformacije prstiju, čukljevi, i bolovi u stopalima i nogama. Ovi problemi mogu zahtevati medicinski pedikir ili druge medicinske intervencije.
  • Medicinski pedikir
    Medicinski pedikir može biti potreban za rešavanje problema koji su nastali zbog nepravilne obuće. Ovaj tretman uključuje profesionalnu negu stopala, uklanjanje žuljeva, tretiranje gljivičnih infekcija i korekciju drugih oštećenja. Stručnjak za pedikir može vam pomoći da ublažite simptome i preduzmete preventivne mere za očuvanje zdravlja stopala.

Studio Kinesthetic - Najbolji studio u Novom Sadu za pedikir i tretmane lica

Odabir prave obuće je ključan za očuvanje zdravlja vaših stopala i kože. Nepravilna obuća može dovesti do raznih problema koji mogu zahtevati medicinski pedikir i druge tretmane. Posvetite pažnju izboru obuće i brizi o stopalima kako biste izbegli dugoročne posledice i uživali u udobnosti i zdravlju vaših stopala.

Kompletnu listu tretmana koje pružamo sa cenovnikom istih možete pogledati na stranici Cenovnik.
Termine tretmana možete zakazati pozivom na broj 063 254 824, ili preko Instagrama, Vibera, WhatsAppa ili Telegrama. Ukoliko želite dragu osobu da iznenadite i obradujete tretmanom u Studiju Kinesthetic, pozovite nas i informišite se o kupovini vaučera.

Zakažite termin
telefonom

063 254 824

Zakažite termin
preko vibera

063 254 824

Zakažite termin
preko telegrama

@studiokinesthetic

Posetite nas

Fruškogorska 16 A
Novi Sad