// Review test // Google search result image // load Google Analytics

Studio Kinesthetic - Blog

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Leto je vreme za opuštanje i uživanje, a mnogi od nas pronalaze svoj mir i radost uz obalu mora. No, dok se sunčamo i uživamo u osvežavajućem povetarcu, lako možemo zanemariti brigu o našim stopalima. Iako se čini da su stopala daleko od očiju, zapravo su temelj naše pokretljivosti i potrebna im je posebna pažnja, posebno kada smo na plaži.

Studio Kinesthetic - Najbolji studio u Novom Sadu za pedikir i tretmane lica

Evo nekoliko savjeta kako očuvati zdravlje stopala dok se opuštamo na obali mora.

Nosite odgovarajuću obuću

Ključno je nositi udobnu i prikladnu obuću kada hodate po plaži. Ravne sandale ili bosonogi hod mogu izgledati primamljivo, ali mogu izazvati povrede stopala. Odaberite sandale koje pružaju podršku luku stopala i zaštitu od oštrih kamenčića ili školjki.

Hidratacija je ključna

Morska voda i sunce mogu isušiti kožu na našim stopalima, stoga je važno redovno ih hidratizovati. Koristite kvalitetne kreme za stopala ili kokosovo ulje kako biste održali kožu mekom i hidratantnom.

Zaštita od sunca

Ne zaboravite na zaštitu od sunca i na stopalima. Koristite kremu za sunčanje sa visokim faktorom zaštite kako biste sprečili opekline i oštećenje kože na stopalima. Posebnu pažnju posvetite vrhovima prstiju i zglobovima stopala.

Pauze za odmor

Dok se sunčate na plaži, povremeno napravite pauzu i podignite noge kako biste smanjili oticanje stopala. Ležanje ili sedenje s podignutim nogama može poboljšati cirkulaciju i smanjiti umor.

Higijena je ključna

Nakon što se vratite s plaže, operite noge kako biste uklonili pesak, so i ostale nečistoće. Osušite ih temeljno, naročito između prstiju, kako biste sprečili razvoj gljivica i bakterija.

Redovito proveravajte stopala

Nemojte zanemariti redovite provere stopala dok ste na odmoru. Pregledajte stopala radi bilo kakvih ogrebotina, plikova ili drugih problema. Ako primetite bilo kakve nepravilnosti, potražite savet stručnjaka.

Studio Kinesthetic - Najbolji studio u Novom Sadu za pedikir i tretmane lica

Briga o stopalima možda nije na vrhu popisa prioriteta kada smo na odmoru, ali je izuzetno važna za naše celokupno zdravlje i udobnost. Sledeći ove jednostavne savete, možemo računati da će naša stopala ostati zdrava i srećna dok uživamo u lepotama obale mora. Uživajte u suncu, pesku i plivanju, ali ne zaboravite na brigu o svojim stopalima!

Pripremite se na vreme na predstojeće leto i odmor, termine tretmana možete zakazati pozivom na broj 063 254 824, ili preko Instagrama, Vibera, WhatsAppa ili Telegrama. Ukoliko želite dragu osobu da iznenadite i obradujete tretmanom u Studiju Kinesthetic, pozovite nas i informišite se o kupovini vaučera.

Zakažite termin
telefonom

063 254 824

Zakažite termin
preko vibera

063 254 824

Zakažite termin
preko telegrama

@studiokinesthetic

Posetite nas

Fruškogorska 16 A
Novi Sad