// Review test // load Google Analytics

Studio Kinesthetic - Blog

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Uskrs je jedan od najznačajnijih hrišćanskih praznika koji slavi Isusovo vaskrsenje iz mrtvih. Osim verskog značaja, Uskrs donosi sa sobom obilje simbola, tradicija i radosti. To je vreme kada se okupljamo sa porodicom, delimo obroke i proslavljamo novi početak.

Studio Kinesthetic - Najbolji studio u Novom Sadu za pedikir i tretmane lica

Istorija i značenje

Istorija Uskrsa seže duboko u hrišćansku tradiciju. Prema Bibliji, Isus Hrist je uskrsnuo treći dan nakon svoje smrti, što simbolizuje pobedu nad smrću i vaskrsenje u večni život. Ovaj događaj predstavlja temelj hrišćanske vere i donosi nadu u spasenje i novi početak.

Simboli uskrsa

Uskrs je bogat simbolima koji ga čine posebnim praznikom. Jaje, kao simbol plodnosti i obnove, predstavlja novi život koji proističe iz vaskrsenja. Tradicija bojenja i dekorisanja jaja prenosi se generacijama i predstavlja veselu aktivnost za celu porodicu.
Zec je još jedan čest simbol Uskrsa, često povezan sa plodnošću i obnovom. Veruje se da zec donosi poklone deci u vreme Uskrsa, što je posebno omiljeno među najmlađima.

Uskršnji običaji širom sveta

Uskršnji običaji razlikuju se širom sveta, svaki noseći sa sobom bogatu kulturološku baštinu. U nekim zemljama, poput Sjedinjenih Američkih Država, popularna je tradicija organizovanja potrage za uskršnjim jajima u dvorištima ili parkovima. U drugim delovima sveta, u pravoslavnim zamljama kao što su Srbija, Grčka ili Rusija, Uskrs se obeležava posebnim verskim obredima i procesijama.

Porodična okupljanja i deljenje radosti

Jedna od najlepših stvari vezanih za Uskrs jeste okupljanje porodice i prijatelja. To je vreme kada delimo obroke, razgovaramo i provodimo vreme zajedno. Tradicionalni uskršnji ručak često uključuje jagnjetinu ili prženu piletinu, kao i razne priloge i slatkiše. Nakon toga, sledi razmena poklona i slatkih poslastica, čime se simbolično izražava ljubav i pažnja prema voljenima.

Uskrs kroz oči deteta

Najlepši deo Uskrsa može biti posmatranje praznika kroz oči deteta. Radost na licima mališana dok traže uskršnja jaja ili otvaraju poklone puna su nevinosti i čistote. To nas podseća na čaroliju praznika i podstiče nas da negujemo duh radosti i nade.

Uskrs je praznik koji nas podseća na važne vrednosti poput nade, radosti i zajedništva. Bez obzira na versku pripadnost, Uskrs donosi poruku obnove i novog početka koja je univerzalna i inspirativna. Kroz tradiciju, običaje i porodična okupljanja, slavimo život i radujemo se novim prilikama koje nam donosi Uskrs.

Studio Kinesthetic - Najbolji studio u Novom Sadu za pedikir i tretmane lica

Ekipa iz Studija Kinesthetic želi vam Srećan Uskrs - Hristos Voskrese. Ujedno vas obaveštamo da Studio Kinesthetic nastavlja sa radom od utorka, 07. maja 2024. godine.

Termine tretmana možete zakazati pozivom na broj 063 254 824, ili preko Instagrama, Vibera, WhatsAppa ili Telegrama. Ukoliko želite dragu osobu da iznenadite i obradujete tretmanom u Studiju Kinesthetic, pozovite nas i informišite se o kupovini vaučera.

Zakažite termin
telefonom

063 254 824

Zakažite termin
preko vibera

063 254 824

Zakažite termin
preko telegrama

@studiokinesthetic

Posetite nas

Fruškogorska 16 A
Novi Sad